RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Subotica dobila Privredni savet

Sanela Simeunović | 23. avgust 2021. | 12:28 | Privreda

Subotica dobila Privredni savet

Subotica od  ove godine ima svoj Privredni savet. To je pre svega savetodavni organ, objašnjava predsednik, Milan Jerinkić. Cilj  je da se kroz saradnju predstavnika lokalne samouprave i privrede, ali i  građana, omogući što bolji opšti kvalitet života u lokalnoj zajednici.

I ranije su postojale inicijative da se Savet osnuje, ali je izgleda tek sada pravo vreme, kaže Jerinkić i dodaje da od 15 članova polovinu čine  istaknuti predstavnici lokalne samouprave, a drugu polovinu  predstavnici iz raznih grana privrede.  Svaki član će predlagati teme za koje smatra da su najznačajnije, te će se svaka  razmatrati iz oba ugla, i predstavnika gradskog rukovodstva i i privrednika, cilju pronalaženja što efikasnijih rešenja. Održana je i prva sednica, na kojoj je dogovoreno da se utvrdi plan i program rada.   

Osnovni  zadatak Privrednog saveta je savetodavni rad, podnošenje predloga odluka i inicijativa u vezi sa održivim razvojem i razvojem privrede, kao i razmatranje strateških dokumenata i planova održivog razvoja.

Ostale vesti iz ove kategorije