RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

„Unit sport“ dobio 2,2 miliona od Pokrajine

Sanda Mileusnić | 2. septembar 2021. | 12:18 | Privreda

„Unit sport“ dobio 2,2 miliona od Pokrajine

Kompanija „Unit sport“ iz Subotice koja se bavi proizvodnjom sportske opreme, u proteklh mesec dana zaposlila je 12 radnika, od čega je posao zahvaljujući sredstvima dobijenim na Konkursu Pokrajinskog sekreterijata za privredu dobilo i pet osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Četvoro novozaposlenih danas je potpisalo ugovore o radu, među kojima i Valentina Futo, kojoj je to ujedno i prvo zaposlenje.

„Unit sport“ je porodična firma, postoji od 2006.godine i trenutno broji  21 zaposlenog. Njihovu sportsku opremu nose mnogi  naši proslavljeni  sportisti poput Ivane Španović, Davora Štefaneka i odbojkaške reprezentacije. Osim za zapošljavanje, od Pokrajine su dobili sredstva i za kupovinu repromaterijala, a kako vlasnik Saša Šaranović ističe tendencija je nabavka novih mašina koje će omogućiti zapošljavanje novih radnika, pa se nadaju da će njihov tim do proleća brojiti 30 članova.

Proizvodni pogon „Unit sporta“ obišao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, koji je napomenuo da je ova firma putem konkursa Pokrajine dobila oko 2,2 miliona dinara – milion za repromaterijal i 1,2 miliona za zapošljavanje.

Ivanišević ističe i da je nakon rebalansa pokrajinskog budžeta u planu raspisivanje i konkursa za podršku ženskom preduzetništvu.

Ostale vesti iz ove kategorije