RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pokrajina raspisala javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama

Redakcija TV Subotica | 2. septembar 2021. | 13:38 | Društvo

Pokrajina raspisala javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama

Naučno-tehnološki park Novi Sad (NTP), čiji je osnivač AP Vojvodina, poziva sve inovativne, tehnološko-razvojne kompanije, da se do 4. oktobra prijave na javni poziv za članstvo u ovoj instituciji.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju tehnološka preduzeća koja se bave inovacionim delatnostima odnosno razvojem novih ili unapređivanjem postojećih proizvoda, procesa i usluga mikropreduzeća, kao i mala, srednja i velika preduzeća. Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period od tri godine, s mogućnošću produženja ugovora. Tehnološko-razvojnim kompanijama namenjeno je 6.760 m2 od kompletno raspoloživog prostora ovog objekta. NTP Novi Sad će na jednom mestu obezbediti rad i povezivanje inovacionih, startap kompanija, istraživačkih i razvojnih centara velikih kompanija i Univerziteta Novog Sada.

Cilj NTP-a jeste pružanje infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, povezivanja privrede, nauke i nastave, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu.

Foto: RTV

Ostale vesti iz ove kategorije