RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Od sutra pešačke ture i na Paliću

Sanela Simeunović | 3. septembar 2021. | 10:11 | Turizam

Od sutra pešačke ture i na Paliću

U odnosu na prošlu, u prvih sedam meseci tekuće  godine  primetan je rast broja posetilaca kako u Subotici tako i na Paliću, kažu iz Turističke organizacije grada. Vide se znaci „oporavka” , a uglavnom su to domaći turisti. Ipak  povećava se i broj gostiju iz regiona, kao  i drugih zemalja, a u proseku ostaju na dva do tri dana.

Turistička organizacija grada već dve godine organizuje i pešačke ture kroz Suboticu.  Svi zainteresovani se uz stručnog vodiča  upoznaju sa znamenitostima našega grada, a ono što je novina je da će se ove ture realizovati od sutra i na Paliću.  Ture su zamišljene kao dopuna turističke ponude grada i Palića, park na Paliću, te velelepni objekti biće na ruti, a lekcije iz istorije i zanimljive činjenice o ovoj lokaciji takođe neće izostati.

Besplatne pešačke ture na Paliću realizuju se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije kroz projekat „ Prezentacija kulturno istorijskog nasleđa Palića kroz edukaciju i besplatne pešačke ture”, a realizovaće se do kraja godine.

Ostale vesti iz ove kategorije