RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Na Sajmu zapošljavanja u Bačkoj Topoli 300 slobodnih radnih mesta

Marijana Tolimir | 3. septembar 2021. | 10:57 | Privreda

Na Sajmu zapošljavanja u Bačkoj Topoli 300 slobodnih radnih mesta

Nakon dve godine pauze zbog epidemije, u Bačkoj Topoli je održan Sajam zapošljavanja. Učestvovalo je 18 poslodavaca koji su oglasili čak 300 slobodnih radnih mesta, a traže se najrazličitiji profili – od operatera u proizvodnji, trgovaca, radnika u kol-centrima, administrativnog osoblja pa sve do stolara i bravara.

Interesovanje onih koji traže zaposlenje je bilo veliko, a kako su nam oni sa kojima smo razgovarali rekli, svi se nadaju da će upravo zahvaljujući sajmu pronaći posao.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje savetuju nezaposlenim licima da uzmu kontakte firmi i da ih za mesec dana pozovu kako bi se raspitali kada će biti pozvani na razgovor, jer kako pojašnjava direktorka subotičke filijale Verica Vujadinović, sva radna mesta oglašena su do Nove godine, do kada poslodavci planiraju da ih popune.

Broj nezaposlenih lica u Bačkoj Topoli je već godinama isti i kreće se oko 1800, kao i u Malom Iđošu, dok se u Subotici smanjio, zbog čega iz Nacionalne službe ocenjuju da je Severnobački okrug uspešno prebrodio krizu sa kovidom.

Iz subotičke filijale podsećaju i pozivaju poslodavce da se prijave za program „Moja prva plata“ koji je otvoren do 20. septembra, kako bi s jedne strane pružili mladima do 30 godina da steknu radnu iskustvo, dok s druge strane troškove njihovih plata u potpunosti snosi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Ostale vesti iz ove kategorije