RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

GrO SNS: Neraskidive su veze sa Srbima u regionu

Redakcija TV Subotica | 3. septembar 2021. | 13:08 | Poljoprivreda

GrO SNS: Neraskidive su veze sa Srbima u regionu

Gradski odbor Srpske napredne stranke Subotica s ponosom ističe jačanje veza Republike Srbije  sa Srbima u regionu ostvareno tokom prethodnih godina  i napominje da su te veze  neraskidive. Veliko je zadovoljstvo, videti intenziviranje saradnje i brojne aktivnosti koje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, realizuje i Vlada AP Vojvodine.

Srpska napredna stranka  posvećena je izgradnji mostova i uspostavljanju saradnje sa Srbima u regionu, poštujući njihove matične države. Očuvanjem kulturnog identiteta i pokazivanjem solidarnosti, zajedništva, bratstva,  učvršćujemo veze dijaspore i matice.
Poštujući uspešno uspostavljene specijalne veze i ekonomsko povezivanje na republičkom nivou, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici pokrenuo je akciju podrške i prikupljanja donacija za decu Ozrena uz svesrdnu podršku poverenika Stevana Bakića i Zavičajne zajednice „Republika Srpska“ u Subotici.

Ideja za ovu akciju potekla je iz želje da, pred početak školske godine, deca srpske nacionalnosti i Srbi koji žive na Ozrenu znaju da ih nismo zaboravili i da nam je kontakt sa njima od izuzetnog značaja.

„Svako dete darivali smo  poklonima koji se sastoje od  kompletnog školskog pribora, peratonica,  rančeva, patika, trenerki, opreme za fizičko, dečje kozmetike i slatkiša. Posebnu simboliku za nas je imala činjenica da je  svako dete dobilo na poklon Trilogiju o Stefanu Nemanji, kako bi što više naučili o srpskim vladarima i lozi Nemanjića čija je zadužbina i manastir Ozren posvećen Svetom Nikoli" rekla je  Tanja Božić, ispred Gradskog odbora Srpske napredne stranke.  

Uz blagoslov sveštenika Vladimira Kukića, a nakon liturgije u Hramu Svetog proroka Ilije u Maglaju, u prisustvu roditelja i vernika, Tanja Božić, Miljan Bošković  i Miroslav Karan ispred  Zavičajne zajednice „Republika Srpska“  Subotica, poželeli su deci odličan uspeh u školi uz obećanje da će ovakvih susreta biti još.

„Odazvali smo se pozivu subotičkog Gradskog odbora SNS-a da podržimo ovu akciju jer jedna od osnovnih aktivnosti  kojom se naše udruženje bavi jeste organizovanje i podržavanje humanitarnih akcija kao što su ove. Drago mi je što vidim da ljudi ne zaboravljaju mjesta odakle vuku korjene i ukoliko su u mogućnosti pomažu na bilo koji način svoj rodni kraj" naglasio je Karan.

Ostale vesti iz ove kategorije