RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanata

Sanda Mileusnić | 10. septembar 2021. | 12:34 | Društvo

Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanata

Trideset učenika prvih razreda srednjih škola koji su upisali neko od deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke od Grada je dobilo stipendiju. Iznos od 3000 dinara tokom narednih deset meseci primaće i Ivana Tikvicki, učenica Politehničke škole. Upisala je smer operater za izradu nameštaja, a iako je školska godina tek počela, kaže da je izabranim profilom zadovoljna.

Gradski stipendista je i Kristijan Odri, koji je pre deset dana krenuo u prvi razred Tehničke škole „Ivan Sarić“, a upisao je smer vozač motornih vozila.

Iz lokalne samouprave poručuju da je  praksa da Grad stipendira učenike deficitiranih zanimanja zanatske struke postala tradicija i dodaju da se na taj način deca podstiču da upisuju upravo zanate koji polako padaju u zapećak, a istovremeno i pravi spona između obrazovanja i privrede.

Sagovornica napominje i  da Grad pored ovih 30 stipendija za učenike prvih razreda dodeljuje i dodatnih 100 stipendija, kao i da talentovane učenike pomaže putem Fonda za razvoj mladih talenata.

Ostale vesti iz ove kategorije