RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U Harambašićevoj danima preko 250 pregleda

Sanda Mileusnić | 21. septembar 2021. | 10:13 | Zdravstvo

U Harambašićevoj danima preko 250 pregleda

Tokom protekle nedelje u Kovid ambulanti pregledano je preko 1500 pacijenta, njih 415 bilo je pozitivno na korona virus, a 48 ih je poslato u Opštu bolnicu radi dalje dijagnostike. Dnevno se u Harambašićevu javi i preko 250 pacijenta, od kojih više od 50 bude novoobolelo. Samo juče pomoć lekara potražilo je 262 sugrađana, registrovano je 75 novih slučajeva zaraze, a u bolnicu je poslato njih 11.

Podaci iz Harambašićeve pokazuju da se epidemiološka slika pogoršava iz dana u dan. Na pregled se javlja sve više Subotičana, a lekari nešto manju gužvu imaju jedino vikendom. Koordinatorka ambulante, dr Elizabeta Vrana ističe i da je udeo pozitivnih sve veći, pa dok je ranije činio četvrtinu testiranih, sada je oko polovine. Lekari primećuju i da se teža klinička slika mnogo češće razvija kod nevakcinisanih.

Veći pritisak novoobolelih, odnosno rast broja prvih  pregleda, uslovio je i sve manje prostora za kontrolne preglede, ali lekari apeluju na pacijente da se u slučaju pogoršanja stanja obavezno jave.

Radno vreme Kovid ambulante je  svakog dana od 7 do 22 časa, a trenutno je tamo angažovano sedam lekarskih timova.

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije