RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

U Subotici otvoren „Grabner Instruments“

Sanda Mileusnić | 22. septembar 2021. | 12:02 | Privreda

U Subotici otvoren „Grabner Instruments“

U Slobodnoj zoni Subotica u okviru kompanije „Ametek“ otvorena je još jedna poslovna jedinica. Austrijska kompanija „Grabner Instruments“ pokrenula je svoj pogon u kom će, koristeći najnaprednije tehnologije, proizvoditi instrumente za brzinsko ispitivanje nafte i gasa, koji će se potom izvoziti na tržište Amerike, Zapadne Evrope i Dalekog istoka. Ova visokotehnološka kompanija zapošljavaće oko 20 mladih inženjera.

Jedan od zaposlenih u najnovijem članu Slobodne zone je i Branko Matković. Bravar po struci, svoj poslovni put gradio je u „Ameteku“ proteklih šest godina i trenutno se nalazi na poziciji koordinatora proizvodnje  „Grabner Instrumentsa“.

„Grabner Instruments“ važi za jednu od najinovativnijih kompanija u svetu, koja razvija i proizodi opremu za automatsko ispitivanje nafte, a njihovi instrumenti primenu nalaze i u vojnim bazama. Njihovo najveće tržište su Sjedinjene Američke Države, a slede je Kina, Rusija i Nemačka. Odluku da veliki deo proizvodnje iz Austrije prebaci u Srbiju, rukovodstvo „Grabner Instrumentsa“ donelo je kako  zbog blizine Evropske unije, tako i  zbog kvalifikovanog kadra.

Kompanija „Ametek“ zapošljava 17.000 ljudi i posluje u preko 150 zemalja širom sveta. U našoj zemlji prisutni su više od deset godina i imaju oko 470 zaposlenih, a  „Grabner Instruments“ samo je poslednja od devet poslovnih jedinica koje su pokrenute u Srbiji.

„Ametek“ je vodeći svetski proizvođač elektronskih instrumenata i elektromehaničkih uređaja sa godišnjom prodajom od oko pet milijardi dolara.

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije