RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Počeo Sajam meda u Subotici osmrtnice

Sanela Simeunović | 24. septembar 2021. | 11:42 | Turizam

Počeo Sajam meda u Subotici  <a href="https://eosmrtnice.ba" style="color:#ffffff">osmrtnice</a>

Cene pčelinjih proizvoda ove godine dostigle su visoki rast, ali to nije uticalo na smanjenje potražnje za ovim „žutim blagom”. Prvog dana,  Sajam meda u Subotici okupio je značajan broj posetilaca.

Štandovi prepuni raznovrsnih pčelinjih proizvoda, okupili su Subotičane, ali i meštane okolnih mesta, koji su uz degustaciju i pazarili đakonije od meda. Građani su znatiželjno  razgledali šta je to u ponudi i ove godine, te su tom prilikom i podelili svoje mišljenje o ponudi, ceni i kvalitetu meda koji se nalazi na tržištu.

Svoje proizvode na Sajmu meda predstavili su i proizvođači Željka Kapor iz Mišićeva, kao i  Antal Holo sa Palića. Kako objašnjavaju ova dva izlagača godina je bila teža, ali se ipak gleda da se kvalitet očuva. Iako je meda mnogo manje nego ranijih godina, na tezgama je samo najbolji kvalitet.

U ponudi se nalazi bagremov, lipov, šumski, livasdski med, kao i druge vrste, ali i mnogi proizvodi poput propolisa, bombona od meda, pa čak i kozmetičkih preparata. Cene u zavisnosti od vrste kreću se od 700 dinara pa naviše, dok se za bagremov med treba izdvojiti od 1.000 pa i do 1.500 dinara. Organizatori manifestacije pozivaju sve zainteresovane da posete sajam i uživaju u mednim poslasticama i ove godine.

Pčelinje proizvode, kao i opremu, predstavlja   22  izlagača iz svih krajeva Srbije. Ono što je zagarantovano, jeste da su  proizvodi  kvalitetni, poručuju organizatori.

Smrtovnice

Ostale vesti iz ove kategorije