RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Đaci stupili u štrajk protiv klimatskih promena

Sanda Mileusnić | 24. septembar 2021. | 12:15 | Društvo

Đaci stupili u štrajk protiv klimatskih promena

Grupa učenika šestog razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ stupila je u četrdesetpetominutni štrajk  kako bi sugrađanima privukla pažnju i ukazala na klimatske promene, štetu koju imaju po našu planetu, kao i dala primer odgovornog ponašanja.  Njihova lokalna akcija zapravo je podrška globalnom štrajku protiv klimatskih promena „Fridays for future“, koji je pokrenula Greta Tunberg.

„Stop zagađenju“, „Čuvaj prirodu“, „Ne secite šume“, „Vozi bicikl“, „Svi smo odgovorni“ – ovo su samo neke od poruka koje su osnovci uputili Subotičanima tokom svog štrajka za planetu. Kako kažu, svi moramo više da vodimo računa o prirodi i da je čuvamo svojim ponašenjem, odnosno da smanjimo upotrebu goriva i plastike, a da više recikliramo, treba manje da idemo automobilima,  a više biciklima i peške jer tako vodimo računa o životnoj sredini.

Odeljenju 6/3 podršku je pružila i njihova razredna, Ksenija Nađ. Kako nam priča, sve je započelo još prošle godine, kada su gledajući edukativne filmove o klimatskim promenama saznali više o Greti Tunberg i njenom pokretu „Fridays for future“.

Globalni štrajk kojem su su subotički đaci priključili nosi slogan #uprootthesystem.

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije