RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Održan radni sastanak sa ciljem razvoja sporta na lokalu

Sanda Mileusnić | 30. septembar 2021. | 12:28 | Sport

Održan radni sastanak sa ciljem razvoja sporta na lokalu

U okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“ koji sprovodi Pokrajinski sekreterijat za sport i  omladinu, u Subotici je održan radni sastanak na temu „Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou“. Osim predstavnika naše lokalne samouprave i Sportskog saveza Grada Subotice, sastanku su prisustvovali i nadležni iz opština Bačka Topola, Vrbas i Mali Idoš, a cilj je bio razmena iskustava kako bi se zajedničkim snagama unapredio sport na lokalu.

Na sastanku su se mogli čuti problemi i primeri dobre prakse, a bilo je govora i o planovima za budućnosti, inspekcijskom nadzoru i nastojanjima da se zajednički poradi na poboljšanju sporta na lokalnom nivou, poručila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu i dodala kako je ovo samo prvi korak, te da će se saradnja samo nastaviti.

Iz Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu ističu da obilaze lokalne samouprave kako bi okupili predstavnike svih 45 opština sa teritorije Vojvodine i sa njima pričali o primeni Zakona o sportu, eventualnim nejasnoćama, ali i zajedno radili na pripremi za predstojeći period izrade Strategije razvoja sporta.

Ovo je bio peti od ukupno jedanaest planiranih sastanaka u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“.

Osmrtnicama
Ostale vesti iz ove kategorije