RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Pogačijada” u Ljutovu premašila  očekivanja organizatora

Sanela Simeunović | 4. oktobar 2021. | 08:57 | Društvo

„Pogačijada” u Ljutovu premašila  očekivanja organizatora

„Pogačijada” u Ljutovu premašila je  očekivanja organizatora i okupila je veliki  broj posetilaca, a 2.000 pogača odnosno štrudli, prodato je  u neverovatnih 15 minuta.

Prva „Pogačijada”, manifestacija gde se prodavala tradicionalna štrudla odnosno pogača, kako je zovu bački Bunjevci, proteklog vikenda omogućila je  svim ljubiteljima ove slatke poslastice da uživaju u ukusima tradicije. U okviru bogatog  programa postojao je i takmičaski deo gde  su mahom starije meštanke Ljutova, prikazale svoja umeća u pripremi ovog specijaliteta. Pored 30 učesnica, svoju umešnost u pripremi pogače pokazao je i prdsednik Mesne zajednice, kao jedini muški učesnik. Najukusniju pogaču sa makom ispekla je Ilonka Cvijin, sa sirom Olga Balog, a sa višnjom Ruža Juhas. Ovom prilikom, pitali smo iskusne domaćice, koja je tajna dobre pogače.

Pored  prodaje pogača, bili su izloženi i drugi domaći proizvodi ovoga kraja. U programu su učestvovala i dva udruženja žena sa svojim radovima, a kulturno umetnički deo su izvodili takođe meštani Ljutova, gde je svako od njih rado prikazao svoje umeće da li u kuvanju, plesu ili muzici. Ovo je bila divna prilika da se svi Ljutovčani povežu u zajedničkom radu, a manifestacija je imala za cilj da se deci iz sela, obezbede novogodišnji paketići, ali i da se selo, kao i svi proizvodi koji nastaju u njemu, prikažu šire i promovišu, kažu organizatori.

Sledeća godina će biti još bolje organizovana, te se nadamo da će i sama manifestacija biti posećenija, rekli su iz organizacije.  

Osmrtnicama
Ostale vesti iz ove kategorije