RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Jubilarni Dani Balinta Vujkova u tri grada

Silvia Martinović | 4. oktobar 2021. | 10:08 | Kultura

Jubilarni Dani Balinta Vujkova u tri grada

Proslava velikog jubileja počinje u utorak književnim salonom u novosadskoj Gradskoj biblioteci, na kojoj će se predstaviti najnoviji zbornik radova i knjige Pripovi(je)tke 2, izabrana dela Balinta Vujkova. Drugog dana manifestacije, u sredu će domaćini manifestacije biti školarci iz Sonte.

Publiku u četvrtak očekuje predstava „Bunjevački blues – saga o svitu koji nestaje“, prema književnom predlošku Tomislava Žigmanova, u izvedbe Hrvatskog kazališta iz Pečuja. Predstava počinje u 19 časova u HKC „Bunjevačko kolo“. U petak će se održati stručni skup u Gradskoj biblioteci u Subotici, a popodne polaganje venaca na bistu Balinta Vujkova. Uveče, u svečanoj sali Gradske kuće dodeliće se nagrade „Emerik Pavlović“ za najbolju knjigu u 2020. godini, „Isko Velikanović“ za najbolju knjigu proze 2018-2020, kao i nagrada Hrvatske čitaonice za životno delo na području književnosti, koju dobija Lazar Francišković.

Organizatori su Hrvatska čitaonica Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska biblioteka Subotica, i Hrvatsko nacionalno veće.

Osmrtnicama
Ostale vesti iz ove kategorije