RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Jubilarni Dani Balinta Vujkova u tri grada

Silvia Martinović | 4. oktobar 2021. | 10:08 | Kultura

Jubilarni Dani Balinta Vujkova u tri grada

Proslava velikog jubileja počinje u utorak književnim salonom u novosadskoj Gradskoj biblioteci, na kojoj će se predstaviti najnoviji zbornik radova i knjige Pripovi(je)tke 2, izabrana dela Balinta Vujkova. Drugog dana manifestacije, u sredu će domaćini manifestacije biti školarci iz Sonte.

Publiku u četvrtak očekuje predstava „Bunjevački blues – saga o svitu koji nestaje“, prema književnom predlošku Tomislava Žigmanova, u izvedbe Hrvatskog kazališta iz Pečuja. Predstava počinje u 19 časova u HKC „Bunjevačko kolo“. U petak će se održati stručni skup u Gradskoj biblioteci u Subotici, a popodne polaganje venaca na bistu Balinta Vujkova. Uveče, u svečanoj sali Gradske kuće dodeliće se nagrade „Emerik Pavlović“ za najbolju knjigu u 2020. godini, „Isko Velikanović“ za najbolju knjigu proze 2018-2020, kao i nagrada Hrvatske čitaonice za životno delo na području književnosti, koju dobija Lazar Francišković.

Organizatori su Hrvatska čitaonica Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska biblioteka Subotica, i Hrvatsko nacionalno veće.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Ostale vesti iz ove kategorije