RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Jesenji festival jevrejske kulture – uz poštovanje mera

Silvia Martinović | 5. oktobar 2021. | 11:38 | Kultura

Jesenji festival jevrejske kulture – uz poštovanje mera

Jesenji festival jevrejske kulture počinje u nedelju u 19 časova, koncertom jevrejskih kantora u Sinagogi, a u ponedeljak, 18. oktobra održaće se veče posvećeno jevrejskom humoru sa Branetom Popovićem. U utorak, sredu i u četvrtak zainteresovani mogu poslušati predavanja na srpskom i na mađarskom jeziku, a u petak se otvara izložba povodom 25 godina od obnove Male sinagoge. U subotu, 16. oktobra, na sceni Jadran gostuje Novi tvrđava teatar iz Novog Sada, koji će izvesti predstavu „Upotreba čoveka“ po romanu Aleksandra Tišme. Veliki koncert Hora Jevrejske opštine Novi Sad „Hašira“, sa solistima Nikolom Davidom, Norom Čonkić i Milicom Palček, održaće se u Sinagogi, od 19 časova.

Organizatori su istakli da im je veoma žao što ni ove godine ne mogu da imaju publiku u onom broju koju ovakva manifestacija zaslužuje, međutim, da je zdravlje svih učesnika na prvom mestu.

Detaljni program možete pronaći na sajtu Jevrejske opštine Subotica, www.josu.rs, a na istom sajtu biće organizovan i prenos koncerata uživo na početku i na kraju festivala.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Ostale vesti iz ove kategorije