RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

U četvrtak počinje Međunarodni regionalni sajam privrede

Aleksandra Orlić | 27. maj 2019. | 13:43 | Privreda

U četvrtak počinje Međunarodni regionalni sajam privrede

Prva nedelja u junu, u naš grad okuplja veliki broj privrednika, koji se široj javnosti predstavljaju na Međunarodnom regionalnom sajmu privrede. Ove godine program Sajma počinje 30. maja i trajaće do 1 juna.

Međunarodni regionalni sajam privrede, održaće se po trinaesti put u Hali sportova. Na 33 štanda učešće je prijavilo preko 180 izlagača iz Srbije, Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hrecegovine, Crne Gore i Češke. Osim predstavnika pomenutih zemalja, na Sajmu su planirane posete privrednih delegacija iz regiona i šire, kao i učešće obrazovnih ustanova iz našeg grada.

Partner ovogodišnjeg Sajma je Italija, država koja sa svojim diplomatski, privrednim i kulturnim institucijama i kompanijama učestvuje kao značajan partner u spoljno-trgovinskoj razmeni između Srbije i ove mediteranske zemlje. Brojni italijanski investitori ulažu u Suboticu, koja kako kaže Кarmine Taralo, počasni vicekonzul Italije u Subotici, pruža mogućnost za mnoge buduće privredne saradnje.

Organizatori Međunarodnog sajma, obezbedili su prisustvo devet Regonalnih privrednih komora, kao i učešće Regionalne privredne komore Vojvodine i Regionalne privredne komore Bekeš županije iz Mađarske. Pored njih, kao najvažnije izlagače iz domena privredne digitalizacije, najavili su firmu iz Novog Sada - Institut „BioSens“, te veliki broj predstavnika iz IT sektora.  

Dejan Ljubisavljević, direktor JKP „Subotičke pijace“ na održanoj konferenciji za medije, konstatovao je da se pripreme štandova, povodom Međunarodnog regionalnog sajma privrede, u Hali sportova privode kraju, kao i da je njen prostor ove godine bio maili za sve zainteresovane izlagače kojih je svake godine sve više.

Ostale vesti iz ove kategorije