RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Licencu instruktora dobilo dvadesetak polaznika obuke

Sanda Mileusnić | 15. jul 2019. | 12:35 | Privreda

Licencu instruktora dobilo dvadesetak polaznika obuke

Na trodnevnoj obuci za instruktore u dualnom obrazovanju, licencu je dobilo dvadesetak polaznika zaposlenih u subotičkim firmama, koji će biti zaduženi za praćenje i vođenje učenika kroz rad u kompaniji. Obuku je realizovala Privredna komora, a u Subotici su četiri srednje škole uključene u sistem dualnog obrazovanja.

Zakon o dualnom obrazovanju stupa na snagu 1.septembra, a obuka je organizovana u okviru aktivnosti implementacije Sistema dualnog obrazovanja. U Subotici će od septembra u  četiri srednje stručne škole biti otvoreno osam odeljenja u kojima će nastavu po dualnom sistemu obrazovanja pohađati 240 učenika u preko 40 kompanija.

Jedan od predavača, Nevenka Žeželj, radi u Srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević“ i smatra da je veza između privrede i škola neophodna, jer na taj način učenici stiču kompetencije na osnovu kojih nakon zavšetka  školovanja postaju odgovorni i stručni radnici. Obukom i instruktorima je, kaže zadovoljna, a učenici će imati najviše koristi od nje.

Rukovodilac odeljenja za obrazovanje u svojoj kompaniji u Zrenjaninu, Leonardo Brenda, bio je predavač na trodnevnoj obuci, na kojoj je polaznicima preneo svoja znanja i iskustva o komunikaciji sa učenicima, njihovom praćenju i procenjivanju.

Nakon prve obuke, planirano je da se održe još tri, a ukupno će oko  100 instruktora proći kroz program nakon koga će dobiti licencu.

Ostale vesti iz ove kategorije