RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

GrO SNS: Kome smeta uspeh Bogdana Labana?

Marijana Tolimir | 19. jul 2019. | 13:35 | Politika

GrO SNS: Kome smeta uspeh Bogdana Labana?

Reagujući na seriju negativnih tekstova o gradonačelniku Bogdanu Labanu objavljenih u dnevnom listu „Blic“, GrO Sprske napredne stranke poručio je da će on potražiti zaštitu na sudu. Zapitali su se i kome smeta politički uspeh Labana, kao i razvoj Subotice i u prilog tome naveli brojne komunalne i saobraćajne projekte koji su realizovani u protekle tri godine.

Kako navode u SNS-u, dužni su da se osvrnu na medijsku hajku na Bogdana Labana, koja u nastavcima izlazi u dnevnom listu „Blic“. To su, poručuju, tekstovi sa neprovrenim informacijama, koji krše sve norme novinarstva, ali i zakona, budući da demanti koji su poslali nije objavljen u celini. U prilog tome, navode da je, suprotno pisanju „Blica“ da je za reprezentaciju u prvih pola godine potrošeno šest miliona dinara, za tu svrhu predviđeno tri miliona za čitavu godinu.

Postavljaju pitanje kome smeta to što se u Subotici radi? Direktor javnog preduzeća za upravljanje putevima, Predrag Radivojević, naveo je najvažnije projekte samo u 2019. godini: radovi na „ipsilon“ kraku koji su u punom jeku, kao i niz asfaltiranih ulica – od Dimitrija Tucovića, Majšanskog puta, preko Zmaj Jovine i Narodnog fronta, do još nekolicine koja je planirana do kraja sezone.

Ulagalo se i u komunalnu infrastrukturu. Kako je istakla gradska menadžerka Zagorka Panić, izgrađeno je više od 14 kilometara vodovodne mreže, gotovo pet kanalizacione i dva bunara. Svakako najznačajnija investicija je izgradnja Fabrike vode 2, koja će obezbediti pijaću vodu za ceo grad.  Osim toga, počinje izgradnja kanalizacije na Paliću u dužini od 20,5 kilometara, a 3.jula izabran je izvođač radova.

Niz pomenutih projekata u oblasti saobraćaja i infrastrukture,kako su naglasili naprednjaci, očigledno  nekome smetaju. Kako su na kraju poručili, Bogdan Laban će, zbog negativnih  tekstova, tužiti dnevni list „Blic“.

Ostale vesti iz ove kategorije