RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Demanti Bogdana Labana na tekst u "Blicu"

Redakcija TV Subotica | 19. jul 2019. | 13:56 | Politika

Demanti Bogdana Labana na tekst u "Blicu"

Demanti Bogdana Labana na tekst u dnevnom listu "Blic" koji je objavljen 17. jula, prenosimo u celosti:

"Srbija je danas razvijena demokratska zemlja sa stepenom medijskih sloboda daleko iznad mnogih evropskih zemalja,  toliko širokim da   pojedina medijska glasila prelaze  granice profesionalizma  zalazeći  u spekulativno novinarstvo zasnovano na zakulisnim radnjama nekih interesnih grupa,  po principu „rekla - kazala" a bez imalo obzira prema profesiji ili prema sagovorniku.
Kako drugačije, ako ne ovako, objasniti činjenicu  da se bezočno i krajnje tendenciozno, bez imalo skrupula, objavi tekst u kome je jedina istina da je rekonstrukcija Doma kulture u Tavankutu deo međudržavnog dogovora?
Neistiniti navodi „grupe zaposlenih iz gradske uprave, koja se obratila vašoj redakciji, a koja  navodi da „lokalna samouprava nije mogla da nađe novac za opremanje nameštajem Doma kulture u Tavankutu, ali je zato izdvojila značane pare za reprezentaciju, ručkove  i ketering" i „da se za ugostiteljske i hotelske usluge, kao uslov za dobijanje posla, definisala i kilometraža odnosno udaljenost objekta, od lokalne samouprave" toliko su neozbiljni da je izlišno komentarisati ih.

Pa ipak, radi tačne informisanosti, izneću podatak da je za ugostiteljske usluge i reprezentaciju (koji uključuju restoranske usluge, usluge smeštaja, keteringa i reprezentacije odnosno potreba kafe kuhinje), do 15. jula  ukupno potrošeno 1.682.245,00 dinara sa PDV-om, a ne 6.000.000,00 dinara kako se navodi u tekstu koji ste objavili.

Iako su svi podaci transparentni i nalaze se na sajtu grada, da ste se bavili činjenicama a ne paušalnim navodima, videli biste da je za celu 2019. godinu ukupno  planirano za restoranske usluge 720.000,00 dinara sa PDV-om, za usluge smeštaja 420.000,00 dinara sa PDV-om, za ketering 360.000,00 dinara sa PDV-om, a za reprezentaciju i potrebe kafe kuhinje  1.500.000,00 dinara sa PDV-om na godišnjem nivou.
Ni u kom slučaju, dakle, za prvih 6 meseci, nije moglo biti potrošeno 6.000.000,00 dinara za ugostiteljske usluge i reprezentaciju, kako  navodite, jer je za celu 2019. godinu planirano ukupno 3.000.000,00 dinara sa PDV-om.
Svi postupci javnih nabavki koji se odnose na ugostiteljske usluge i reprezentaciju, sprovedeni su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Neistine navedene u vašem tekstu očito potiču iz  iste kuhinje u kojoj je po unapred isplaniranoj recepturi nastao natpis "Bogdane Bog je ljut" „nepoznatog autora", u javnosti predstavljenog kao univerzitetskog profesora i stranačkog kolege (a niti je jedno niti drugo), koji je sada dogurao do Jeremićevog jataka, sa javnosti nepoznatom krimi biografijom oružanog pljačkaša trafika.

Radi tačne informisanosti javnosti oko tavankutskog Doma kulture, juna 2018. od pokrajinskog Sekretarijata za kulturu dobijena su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, a Grad Subotica je opredelio sredstva u iznosu od 27 miliona dinara.
Oktobra 2018. godine  izvođač je uveden u posao i započeli su radovi na rekonstrukciji  Doma kulture u Tavankutu, koji su završeni maja 2019. Godine.

Kada je reč o opremanju Doma kulture u Donjem Tavankutu, postupak javne nabavke za nameštaj za objekat Doma kulture u Donjem Tavankutu u potpunosti je već okončan i namenjen je za korišćenje svih žitelja ovog mesta.

Treba li sada da se, kao gradonačelnik, izvinim za sve projekte i investicije koje smo, zahvaljujući podršci predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, grada Subotice,  i lično svom  zalaganju, počeli i dovršili, i koje su iz reči pretočene u delo?

Treba li da se, u ime Srpske napredne stranke, izvinim za sve uspehe koje  smo u prethodnih godina ostvarili na izborima? Da se izvinim što smo, ubedljivije nego ikada, odneli pobedu i u Tavankutu, na nedavnim izborima za Savete Mesnih zajednica?

Treba li da se izvinim što su ovi izbori nedvosmisleno razotkrili kome građani Tavankuta veruju i što nastojim da budem od  koristi   svim građanima, bez obzira na rasu, pol, veroispovest ili nacionalnu pripadnost?
Ako je potrebno, imate moje izvinjenje."

Ostale vesti iz ove kategorije