RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Tribina Saveza za Srbiju u GrO DS-a

Redakcija TV Subotica | 5. avgust 2019. | 11:12 | Politika

Tribina Saveza za Srbiju u GrO DS-a

Proteklog petka, u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke, održana je prva tribina Saveza za Srbiju u Subotici, na kojoj su se prisutnima obratili  predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac i predsednik Pokreta za preokret dr Janko Veselinović.

Kako, između ostalog, piše u saopštenju za javnost subotičkih demokrata, Lutovac je ovom prilikom podsetio  na to da je i on lično bio jedan od aktera bojkota izbora 1997. godine, rekavši da ta odluka tada nije bila ni malo laka, ali da je dala kredibilitet tadašnjoj opoziciji da izvede promene 2000.

„Sada smo u sličnoj situaciji – ili ćemo se izboriti za slobodne izbore ili ćemo ih iznuditi bojkotom. Izaći ćemo jedino na izbore koji su slobodni i pošteni, jer oni su naš cilj, a ne bojkot. Naš cilj su najpre slobodni izbori, a potom i normalna Srbija. Došlo je vreme da promenimo Srbiju, zato smo se okupili ovako raznoliki”, rekao je Lutovac.

On se, navodi se u saopštenju, osvrnuo  na nedavno održan okrugli sto o izbornim uslovima: „Sama činjenica da je vladajuća garnitura razgovarala van parlamenta sa opozicijom, uključujući i akademsku zajednicu i civilni sektor, govori da smo postigli izvesnu prednost, ali mi nećemo da se cenkamo oko platforme koju je predložio Stručni tim "1 od 5 miliona", jer mi ne tražimo ništa više od onoga što pripada po Ustavu i zakonu svakom građaninu, a to su uslovi da slobodno formira svoj politički izbor i da ga slobodno, tajno iskaže, pa da se ti izbori pošteno prebroje.“

Ostale vesti iz ove kategorije