RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Počela izgradnja kanalizacione mreže na Paliću

Redakcija TV Subotica | 26. avgust 2019. | 09:57 | Politika

Počela izgradnja kanalizacione mreže na Paliću

Danas su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i potisnog voda do prečistača, u okviru projekta koji sa 6,5 miliona evra finansira nemačka KfW banka, saopšteno je na konferenciji za medije Gradskog odbora SVM.

Gradiće se 15 kilometara kanalizacione mreže i 5 kilometara potisnog voda, a građevinska firma „Graditelj“iz Novog Sada, koja izvodi radove, ima rok od osam meseci da ih završi. Radovi su istovremeno počeli na sedam lokacija.

Prvi ugovori o priključenju na kanalizacionu mrežu, kako je najavljeno, zaključivaće se početkom 2020. godine. Optimalan broj domaćinstava koji će moći da se priključi je 500, po ceni od 27.000 dinara, koja će moći da se plati u 24 rate ili u celosti, uz popust od 20 odsto.

Predsednica Saveta MZ Palić apelovala je na strpljenje sugrađana, jer je za vreme radova moguće otežano odvijanje saobraćaja.

Nakon završetka investicije, oko 65 odsto domaćinstava na Paliću imaće kanalizacionu mrežu, što je gotovo duplo više u odnosu na trenutnu pokrivenost, koja iznosi 35 odsto.

Ostale vesti iz ove kategorije