RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Potrebni anketari za Istraživanje zdravlja stanovništva

Sanda Mileusnić | 3. septembar 2019. | 12:51 | Društvo

Potrebni anketari za Istraživanje zdravlja stanovništva

Republički zavod za statistiku raspisao je javni poziv za anketare i zdravstvene radnike koji će na terenu sprovoditi nacionalno Istraživanje zdravlja stanovništva. Poziv je otvoren juče, a zainteresovani kandidati mogu da se prijave do nedelje, 8. septembra.

U periodu od 5. oktobra do 30. decembra, Republički zavod za statistiku će u saradnji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja sprovesti istraživanje na uzorku od 6000 domaćinstava, sa ciljem dobijanja opisa zdravstvenog stanja populacije, a dobijeni podaci poslužiće za planiranje zdravstene zaštite, odnosno za unapređenje javnog zdravlja u Srbiji. Na teritoriji područnog odeljenja Subotica, biće anketirano 310 domaćinstava, koja će unapred biti obaveštena o dolasku anketara.

Za područno odeljenje Subotica biće formirana četiri tima, koji će se sastojati od anketara i zdravstvenog radnika, a kandidati mogu da se prijave na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Za posao anketara mogu da se prijave sva nezaposlena lica i korisnici starosne penzije, a sa njima  će biti zaključen ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

U toku je i Istraživanje višestrukih pokazatelja MICS, koje se u Srbiji sprovodi šesti put u saradnji sa UNICEF-om. U okviru ovog istraživanja prikupljaju se podaci o položaju žena i dece, porodica i marginalizovanih grupa,  koji nisu nisu dostupni u drugim administrativnim izvorima. Tim zadužen za ovo istraživanje sa radom je počeo juče, a na terenu će podatke prikupljati do 10.novembra.

Iz područnog odeljenja Republičkog zavoda za statistiku podsećaju da su svi podaci koji se prikupljaju u istraživanjima službena tajna, a objavljuju se isključivo u zbirnom obliku na nivou države ili regiona.

Ostale vesti iz ove kategorije