RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Usvojen rebalans budžeta

Marijana Tolimir | 10. oktobar 2019. | 13:38 | Politika

Usvojen rebalans budžeta

Većinom glasova, odbornici su usvojili rebalans budžeta koji iznosi gotovo osam milijardi dinara. Kao argument za rebalans vladajuća većina navodi tranfere sa viših nivoa vlasti, dok opozicija poručuje da je budžet preuveličan i da se u pojedinim izvornim stavkama beleži pad.

Obim budžeta nakon rebalansa gotovo je isti, ali se menja struktura prihoda – uračunatu su sredstva sa drugih nivoa vlasti za kapitalne projekte. Kako je naveo gradonačelnik, ostvarene su značajne uštede na rashodovanoj strani, koje će otići na investicije.

S druge strane, opozicija poručuje da se iz izveštaja vidi nizak nivo ostvarenja, te da je od početka budžet bio preuveličan.

Svako vidi ono što želi, odgovara većina.  Grad je sve svoje obaveze servisirao u roku, nije koristio budžetske rezerve i ne planira da se zadužuje kod poslovnih banaka. Ostvarenje na kraju godine trebalo bi da bude oko 90 odsto.

Član Gradskog veća za poljoprivredu, Šimon Ostrogonac podneo je neopozivu ostavku, a na njegovo mesto odbornici su imenovali  Hajnalku Bognar Pastor. Na dnevnom redu bili su izveštaji o stepenu realizacije programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i izmene programa poslovanja.

Ostale vesti iz ove kategorije