RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Astronomski računi za vodu muče stanare jedne zgrade

Marijana Tolimir | 21. novembar 2019. | 14:25 | Društvo

Astronomski računi za vodu muče stanare jedne zgrade

Stanari zgrade na adresi Nikole Kujundžića broj 6 već dve godine plaćaju pet i šest puta veće račune za vodu nego ranijih godina, a sve zbog  napuknuća cevi u objektu. Nakon što su potpisali ugovor sa Službom stanovanja, veoma brzo majstori su stigli na teren i radi se sanacija.

Vladimir Veljović stanuje u zgradi u Nikole Kujundžića 6 od prvog dana, već 18 godina. Međutim, kaže da mu u poslednje dve godine stižu stronomski računi za vodu.

I Dora Sarapka, koja se tu uselila pre godinu dana, zabrinuta je jer iz meseca u mesec sve više plaća vodu.

A računi su visoki jer se ispostavilo da je cev ispod temelja zgrade na ulazima C i D pukla  i da na mesečnom nivou  gube čak 1000 kubika vode. To nam priča nova upravnica zgrade i sama stanarka, Gordana Jakovčević, koja se prihvatila posla, jer kako ističe, nisu bili zadovoljni profesionalnim upravnikom. Majstori su na terenu i traže izvor problema, međutim, otežavajuća okolnost je što nisu uspeli da pronađu projekat zgrade, a investitor je preminuo.

U Službi stanovanja u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da je ovakvih i sličnih problema u subotičkim zgradama mnogo, međutim, da one stambene zajednice koje imaju potpisane ugovore sa njima i mesečno plaćaju etaž za tekuće održavanje imaju brojne prednosti. Služba odobrava i pozajmice, a kako imaju saradnju sa brojnim izvođačima, veoma brzo mogu da pošalju ekipu na teren, a obavljaju i kontrolu kvaliteta i tok radova.

Ukupno se 320 stambenih zajednica u Subotici odlučilo za ugovor sa Stambenom službom, dok visinu etaža određuju sami stanari, a ona se u Subotici kreće proseku od 10 do 15 dinara po kvadratu.

 

Ostale vesti iz ove kategorije