RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Korona otkazala i Berbanske dane

Sanda Mileusnić | 31. avgust 2020. | 12:48 | Turizam

Korona otkazala i Berbanske dane

Leto 2020. godine po mnogo čemu razlikovalo se od prethodnih, a promene uzrokovane epidemijom koronavirusa odrazile su se i na brojne manifestacije i festivale, koji se tradicionalno održavaju u ovom periodu, po kojima smo poznati i koje privlače veliki broj gostiju. Merama borbe protiv koronavirusa nisu odolele ni one najveće:  Dužijanca, Subotički polumaraton, Interetno i Summer3p... Iako su neke i održane u promenjenom obliku, većina je ipak otkazana. Tom spisku nedavno se pridružila i proslava Dana grada, Berbanski dani i Vinski maraton.

I Berbanski dani i Vinski maraton su definitivno otkazani, ali kako se epidemiološka situacija poboljšava, nazire se bogatija kulturna scena na Paliću. Dešavanja na Letnjoj pozornici revidiraju se u skladu sa novim merama, a  za 12. septembar je  najavljen početak dugoočekivanog Filmskog festivala.

Manifestacioni turizam bio je jedan od prioriteta kada je promocija našeg grada kao destinacije u pitanju, jer slovimo za grad festivala i manifestacija, objašnjava naš sagovornik. Iako Subotica beleži pad dolazaka i noćenja, Palić je uspeo da odoli.

Nakon uspešnog jula na Paliću, još uvek nezvanični podaci govore da će avgust možda biti čak i bolji, što će „izvući“ sezonu, pa bi ona mogla biti jedna od uspešnijih u poslednjih nekoliko godina.

Ostale vesti iz ove kategorije